Bleckmann collega's aan het woord

Laat je inspireren door onze werknemers die graag hun verhaal delen.

Katleen - Customer Service Medewerker

"Prettige sfeer zowel op als naast de werkvloer!"

Mijn naam is Katleen Aerts en ik werk al enige tijd als Customer Service bediende bij Bleckmann. Wij zijn marktleider in de logistieke dienstverlening  op het gebied van mode en lifestyle. Wereldwijd halen wij kleding op , stockeren het en leveren af bij klanten.

Ik werk op onze site in Grobbendonk , een mooie locatie en goed bereikbaar met eigen vervoer. Daar ben ik de schakel tussen onze klanten en eigen interne diensten zoals warehousing , transport , IT en finance. Met een goede communicatie en een dosis enthousiasme zorg ik dat alles dagelijks vlot verloopt tussen alle partijen. Ook de administratieve opvolging hoort bij mijn taken zodat elke bestelling snel te volgen is in onze systemen.

Het leuke aan deze job is de dagelijkse diversiteit en het directe contact met zowel klanten als met de leuke collega’s binnen het bedrijf. Elke dag biedt een nieuwe uitdaging en dat maakt het steeds een boeiende werkdag. Een ideale omgeving om mijn organisatietalent te gebruiken. Daarnaast kom je terecht in een bedrijf met een prettige sfeer, zowel op als naast de werkvloer.

Kars - Logistic Trainee

"Trainee zijn betekent constante uitdaging en non-stop bijleren"

Ik ben Kars Eekema, Logistic Trainee bij Bleckmann. Na mijn studies sport, gezondheid & management zocht ik een uitdagende functie in de logistiek. Ik ben op zoek gegaan naar een bedrijf dat mij een kans wou geven in het ontwikkelen van mijn logistieke kennis en zo kwam ik bij Bleckmann terecht.  

In 6 maanden ben ik door het gehele logistieke proces in het warehouse meegenomen. Daarin heb ik verschillende functies in zowel het warehouse als op kantoor mogen bekleden. Zo kreeg ik een goed beeld van hoe een site binnen Bleckmann wordt gerund. Het Traineeship is voor mij een constante uitdaging door de verschillende zaken waarin je wordt meegenomen. Kort samengevat: erg leuk en leerzaam!

 

Elke - Management Trainee

"Door de ervaren mensen om mij heen en de variëteit van de projecten blijf ik leren"

Mijn naam is Elke Rödel en ik werk als Management Trainee bij Bleckmann. Het bedrijf kende ik al vanuit mijn omgeving, ik ging er vlakbij naar school en meerdere mensen om mij heen waren er werkzaam. Zowel de verhalen die zij vertelden als het feit dat het een sterk groeiend bedrijf is, hebben mijn interesse gewekt. 

Ik heb hier een douane opleiding mogen volgen en de Lean Orange Belt doorlopen. Daarnaast mocht ik aansluiten en meewerken aan verschillende projecten en werkzaamheden in de afgelopen anderhalf jaar. 

Door de ervaren mensen om mij heen en de variëteit van de projecten blijf ik leren. In mijn huidige functie hou ik me vooral bezig met zaken zoals de Brexit en de implicaties hiervan voor Bleckmann als geheel, het opzetten van de douaneafdeling in de UK en de implementatie en voortgang van klanten in een bonded warehouse, dus erg veel afwisseling!

Matthias - Site manager

"De hartverwarmende en coachende cultuur binnen Bleckmann is een absolute meerwaarde"

Ik ben Matthias Jacobs, Operations Manager Bij Bleckmann in Desteldonk. Na mijn studie International Business Management ging ik onmiddellijk aan de slag als Trainee. Ik kwam daarmee meteen in een zeer uitdagende, sterk groeiende en leerzame omgeving. 

Ik startte in oktober 2014 en in tussentijd heb ik meerdere functies gehad in Engeland en de Verenigde staten. Het traject van Trainee bij Bleckmann is als een sneltrein. Je komt met allerlei facetten van een operatie in aanraking, bijvoorbeeld het opstarten van nieuwe klanten, financiële opvolging implementeren en continuous improvement projecten lanceren. 

Het hele Traineeship was een grote uitdaging en een avontuur op zich, met als één van de hoogtepunten het Warehouse dat ik in Amerika op poten mocht zetten. De hartverwarmende en coachende cultuur binnen Bleckmann is een absolute meerwaarde voor mij. 

Patrick - Operations Manager

"We blijven groeien als firma maar behouden toch het familiale gevoel en de open communicatie"

Ik ben Patrick en ben sinds januari 2020 Operations Manager bij Bleckmann Desteldonk.

In deze functie zorg ik voor het behoud van een algemeen overzicht op de productie van alle verschillende afdelingen en stuur ik bij waar nodig. Verder is het ook belangrijk om een goed zicht te houden op de prestaties op lange termijn, waarbij zowel rekening moet gehouden worden met de verwachtingen van Bleckmann als met de wensen van de klant.  

Wat mij vooral aanspreekt binnen Bleckmann is de mogelijkheid om dingen te leren die ook buiten je functie vallen. We blijven groeien als firma maar behouden toch het familiale gevoel en de open communicatie. Dit alles zorgt voor een omgeving waar mensen zich steeds kunnen blijven ontwikkelen op hun eigen tempo.

Meriam - Lean Coördinator

"Bleckmann is veelzijdig, dynamisch, ontwikkelend, innovatief en er is ruimte voor persoonlijke groei"

Ik ben Meriam Scheffer en werk iets meer dan 35 jaar bij onze internationale organisatie.

De laatste 2,5 jaar vervul ik de rol van Lean Coördinator op de afdeling continuous improvement waarbij we onze medewerkers begeleiden bij verbeterprojecten. Om bedrijfsprocessen te optimaliseren maken we gebruik van o.a. het DMAIC model, een cyclisch model uit de Lean Six Sigma wereld dat als doel heeft processen binnen een organisatie te verbeteren. DMAIC is een Engels Acroniem dat staat voor Define, Measure, Analyse, Improve en Control. 

Bleckmann is veelzijdig, dynamisch, ontwikkelend, innovatief en er is ruimte voor persoonlijke (door) groei zowel horizontaal als verticaal. Wat ik zo leuk vind aan het werk is het vooral samen werken in een dienstverlenende omgeving. Verder geven de mogelijkheden die er zijn voor verbeterprojecten een boost aan energie en resultaten. Heerlijk!

Andrew - Health and Safety Manager

"Dankzij Bleckmann heb ik in korte tijd zoveel vooruitgang mogen boeken"

Mijn naam is Andrew Vater en ik ben Health and Safety Manager voor de twee sites in Swindon in de UK. Ik ben in juni 2019 bij Bleckmann begonnen als shiftmanager en vanaf januari 2020 ben ik overgestapt op Health and Safety. In de korte tijd dat ik hier ben, heb ik een Orange Belt in Sixth Sigma (LEAN-management) afgerond. Dankzij Bleckmann heb ik in korte tijd zoveel vooruitgang mogen boeken.

Het doel van de functie Health and Safety Manager is om ervoor te zorgen dat iedereen veilig zijn werk kan uitvoeren. Dit omvat het schrijven van risico assessments  en het implementeren van veilige werksystemen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de brandveiligheid op beide locaties en voer ik wekelijks een alarmcontrole uit. Tweemaal per jaar gebeurt er ook een evacuatieoefening van de volledige site, die ik in goede banen leid.

Het belangrijkste voor mij is dat Bleckmann een volledig vertrouwen in mij heeft getoond, wat mij motiveert en aanspoort om elke dag het beste van mezelf te geven. Ik ben het bedrijf dankbaar voor de kans om zoveel bij te leren en zo’n vooruitgang te boeken.

Lesley - HR Manager

"Bleckmann geeft me de vrijheid om creatief te zijn en mijn kennis uit te breiden, terwijl ik tegelijkertijd ondersteuning en begeleiding krijg wanneer ik die nodig heb"

Mijn naam is Lesley Elliot en ik ben de HR Manager van de sites in de UK. Dankzij mijn logistieke en HR-achtergrond was deze rol vanaf dag één perfect voor mij.

Mijn rol is breed en gevarieerd. Een werkdag omvat zaken zoals het ondersteunen van ploegmanagers met prestatieproblemen en het begeleiden van teamleden om hun carrière verder te bevorderen. Verder stel ik bijvoorbeeld ook een strategisch plan op om het bedrijf te helpen een “Employer of choice” in het Verenigd Koninkrijk te worden.

Bleckmann geeft me de vrijheid om creatief te zijn en mijn kennis uit te breiden, terwijl ik tegelijkertijd ondersteuning en begeleiding krijg wanneer ik die nodig heb. Om te slagen binnen Bleckmann moet je veerkrachtig, dapper en creatief zijn en vooral plezier kunnen hebben. Als je deze eigenschappen bezit, dan geeft Bleckmann je de kans om te groeien in een geweldige teamomgeving. 

Matthias - Site manager

"The heartwarming and coaching culture within Bleckmann is an absolute added value for me"

I am Matthias Jacobs, Operations Manager at Bleckmann in Desteldonk. After my studies International Business Management I immediately started working as a Trainee. This immediately put me in a very challenging, fast-growing and educational environment.

I started in October 2014 and in the meantime I have had several positions in England and the United States. The Trainee Process at Bleckmann is like an express train. You get in touch with all kinds of facets of an operation, such as starting up new customers, implementing financial follow-up and launching continuous improvement projects.

The whole Traineeship was a great challenge and an adventure. The Warehouse I helped set up in America was one of the Traineeship’s absolute highlights.The heartwarming and coaching culture within Bleckmann is an absolute added value for me.

Luna - HR Stagiaire

"Als je op zoek bent naar een leerrijke stage in een tof bedrijf met een aangename werksfeer is Bleckmann the place to be!"

Ik ben Luna Hellemans en ik kreeg de kans om als HR stagiaire bij Bleckmann aan de slag te gaan. Meteen na mijn eerste ontmoeting met het bedrijf wist ik dat dit de ideale stageplaats zou zijn.

Als stagiaire mag ik enorm veel verschillende taken uitvoeren om de HR-afdeling te ondersteunen. Ik mag meewerken aan de verschillende stappen van het rekruteringsproces en krijg ook verschillende projecten die ik gedurende mijn stage mag uitwerken. Zo ontwikkelde ik mee enquêtes, werd ik betrokken bij een project rond Employer Branding enzovoort.

Ik krijg bij Bleckmann echt de kans om mij te ontwikkelen en veel bij te leren en dat allemaal met de juiste begeleiding. Het is een enorm aangenaam bedrijf om voor te werken, met een geweldige werksfeer en toffe collega’s die je als volwaardig deel van het team beschouwen. Ik heb me hier vanaf dag één thuis gevoeld en zal met spijt in het hart terug vertrekken. Dankzij Bleckmann en mijn collega’s werd de stage een enorm positieve en leerrijke ervaring waar ik met plezier op terugblik. 

Sjoerd - Route Development Manager

"Ik werk graag bij Bleckmann omdat het een heel internationaal bedrijf is met een geweldige historie en hele fijne collega’s om mee samen te werken"

Ik ben Sjoerd Huijerman, 28 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik ben sinds eind 2019 de Route Development Manager voor Bleckmann.

Wat houdt Route Development Manager zijn juist in? Alle goederen die in onze warehouses liggen of gedistribueerd worden door de Benelux, de UK, de VS of ergens anders ter wereld worden geproduceerd in verschillende landen over de hele wereld. Ik houd mij bezig met de contacten die wij hebben met lokale agenten in deze fabricatie landen, zoals China, India, Turkije, Spanje, Portugal, Brazilië en nog veel meer. Op deze manier kunnen we een service aanbieden die begint vanaf het moment dat de goederen klaar staan om afgehaald te worden bij de fabriek.

Ik werk graag bij Bleckmann omdat het een heel internationaal bedrijf is met een geweldige historie en hele fijne collega’s om mee samen te werken. Verder hou ik van de variatie in mijn job aangezien ik me verplaats tussen twee sites, Amsterdam en Almelo. Op beide sites worden totaal andere klanten behandeld en zo is geen dag hetzelfde.

Aleksandra - Finance Transport Administrator

"Bleckmann is voor mij als een tweede familie dankzij zijn vriendelijke, zorgzame en gepassioneerde medewerkers"

Ik ben Aleksandra Waniek en ik begon mijn carrière bij Bleckmann in mei 2018 als Omni Channel Coordinator. Gedurende 1,5 jaar heeft ons Transportteam een geweldige klantenservice ontwikkeld voor onze klanten in de UK. Verder staat het team ervoor in om altijd de beste logistieke oplossingen te bieden. In die jaren gaf het bedrijf mij de kans om mijn leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en kon ik een uitgebreide opleiding rond de Six Sigma-methodologie volgen.

Eind 2019 maakte ik de overstap naar de functie van Finance Transport Administrator, wat bijdraagt tot mijn persoonlijke ontwikkeling om een volwaardig Accountant te worden. Bleckmann en mijn huidige lijnmanager zijn zeer behulpzaam bij het bereiken van mijn ambitieuze doel en verdere opleiding. Het energieke team en de dynamische omgeving geven je het gevoel dat zelfs in de financiële wereld elke dag weer vol spannende uitdagingen zit.

De laatste 2 jaar ben ik enorm gegroeid in mijn carrière en heb ik ongelooflijk veel steun gekregen, waardoor ik meer kan bereiken en groter kan dromen. Naast een groeiende organisatie is Bleckmann voor mij als een tweede familie dankzij zijn vriendelijke, zorgzame en gepassioneerde medewerkers.

Chris Monroe - College Intern

"The lesson here: be open minded, optimistic, and you can learn and grow in any environment you find yourself in.”"

“As some may know, I recently lost my internship due to Covid-19. I searched and applied to the few remaining internships with no success. After feeling defeated in my search for professional business experience, I ended up taking what I thought would be a monotonous job at a warehouse, packing boxes. It was not the professional experience I wanted, but I needed work. Today I just wrapped up my first week in the warehouse and would like to publicly admit how wrong I was. The operation that I am a part of is a logistical masterpiece. I have not been bossed around and told to pack boxes faster, instead I have worked hand in hand with my supervisors to solve complex problems. I have been trusted to track various data and have been able to sharpen my Excel skills on real projects outside of the classroom. I have been soaking up information on how every inch of the operation works and have gained so much knowledge on supply chain. So, am I working in a reflective vest instead of a suit? Yup. Am I working in a hot warehouse instead of an air-conditioned office? You bet. Am I missing out on any learning opportunities by not having a “professional” internship? Absolutely not. The lesson here: be open minded, optimistic, and you can learn and grow in any environment you find yourself in.”